BETA ALANINE

33.00 inc VAT

Ενδοκυτταρικό ρυθμιστικό διάλυμα οξέος για αθλητές αγώνων και δύναμης όπου η μυϊκή οξύδωση και η συσσώρευση γαλακτικού οξέος περιορίζουν την απόδοση

Αποδεδειγμένο Α – συμπλήρωμα, που χρησιμοποιείται ευρέως στον επαγγελματικό αθλητισμό

Τύπος βραδείας αποδέσμευσης

Σε απόθεμα

Περιγραφή

Η BETA ALANIN από το SPONSER® είναι ένα ενδοκυτταρικό ρυθμιστικό διάλυμα οξέος για αθλητές ανταγωνισμού και δύναμης. Κατάλληλο για υψηλής έντασης, επαναλαμβανόμενη άσκηση, όπου η κούραση των μυών και η ταυτόχρονη μείωση του pH στο αίμα περιορίζουν την απόδοση.

Λόγω της βελτιωμένης «χωρητικότητας ρυθμιστικού διαλύματος οξέος» η Beta Alanin παρέχει αυξημένη ανοχή στο γαλακτικό. Έτσι, με την ανοχή κάποιου στο γαλακτικό που προκύπτει από συγκεκριμένη άσκηση, οι αθλητές μπορούν να διατηρήσουν ένα δεδομένο φορτίο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε προκαθορισμένο χρόνο. Επιπλέον, μπορεί να αναμένεται σημαντικά ταχύτερη ανάρρωση, επειδή η απομάκρυνση του οξέος (κούραση) από τους μυς επιταχύνεται από την αυξημένη χωρητικότητα ρυθμιστικού.

Η Beta Alanin καταγράφεται από διεθνούς φήμης ιδρύματα από την επιστήμη του αθλητισμού και της διατροφής (Swiss Sports Nutrition Society, Australian Institute of Sport) ως το λεγόμενο A – συμπλήρωμα με την υψηλότερη αποτελεσματικότητα.

Ποια αθλήματα ωφελούν;

– Τυπικά αναερόβια αθλήματα με γαλακτικό οξύ: Κολύμβηση, στίβος (μικρές και μεσαίες αποστάσεις), κωπηλασία, σκι, σκι αντοχής (σπριντ)

– επαναλαμβανόμενα διαστήματα φορτίων: αθλητές δύναμης, διάφορα ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, χόκεϊ), πολεμικές τέχνες (καράτε, τζούντο)

Η στοχευμένη άσκηση αντίστασης σε μεμονωμένες ομάδες μυϊών σε αθλητές δύναμης παράγει τοπικά πολύ υψηλές τιμές γαλακτικού οξέος, οι οποίες πρέπει να αφαιρεθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εάν ο μυς παραμείνει κουρασμένος για πολύ χρόνο, το επόμενο σετ δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αρκετά γρήγορα και με επαρκή ισχύ.

Οι βελτιώσεις απόδοσης φαίνεται να είναι τόσο πιο έντονες όσο μεγαλύτερη είναι η μεταβολική οξύδωση που προκαλείται από το φορτίο. Έτσι, αθλητές όπως οι δρομείς μεσαίων αποστάσεων, οι κωπηλάτες, οι κολυμβητές ή οι σκιέρ που έχουν συνηθίσει στην αναερόβια άσκηση αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερο από τα συμπληρώματα σε σχέση με αθλητές αντοχής όπως δρομείς μεγάλων αποστάσεων, τριαθλητές ή ποδηλάτες.

Λειτουργία και τρόπος δράσης

Η βήτα-αλανίνη ως συμπλήρωμα αμινοξέων αυξάνει το επίπεδο καρνοσίνης των μυών. Η πιο σημαντική λειτουργία της καρνοσίνης είναι να ρυθμίζει τα οξέα. Σε αντίθεση με το εξωκυτταρικό ρυθμιστικό διάλυμα ενός φορτίου σόδας (βλέπε ρυθμιστικό διάλυμα LACTAT), η καρνοσίνη δρα εντός του κυττάρου. Μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτό το πλαίσιο είναι η συνδυασμένη εφαρμογή φόρτωσης σόδας και συμπληρώματος βήτα-αλανίνης προκειμένου να βελτιωθεί τόσο η εξωκυτταρική όσο και η ενδοκυτταρική ρυθμιστική ικανότητα.

Χάρη στις συνθέσεις δισκίων βραδείας αποδέσμευσης, αποτρέπεται η δυσάρεστη (αλλά ακίνδυνη) αίσθηση μυρμηγκιάσματος του δέρματος που προκαλείται από τη βήτα-αλανίνη. Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης (φάση φόρτωσης).

 

Συμβουλή: ως ενδοκυτταρικό ρυθμιστικό διάλυμα η βήτα-αλανίνη είναι ιδιαίτερα κατάλληλη σε συνδυασμό με το εξωκυτταρικό ρυθμιστικό διάλυμα οξέος LACTAT BUFFER της SPONSER®.

Αυτό το προϊόν είναι vegan.

Application & Preparation

2 x 2 tablets daily, preferably with a meal. Do not consume more than 8-10 weeks, then discontinue intake for approx. 4 weeks.

Suitable for power sports as well as swimming, athletics, combat sports, skiing, sprint disciplines and short distance endurance sports.

For maximal performance SPONSER recommends a combined usage with Lactat Buffer.

Ingredients

Beta-alanine (CarnoSyn®), stabilisers (E464, modified starch, E463), anti-caking agents (E341, E470b, E551),
bulking agent E460. 1 tabl. = 1350 mg

Dietary supplements do not substitute a balanced and varied diet. Do not exceed the stated recommended daily dose. Keep out of children’s reach.

Made in Switzerland

Nutritional values

Nutrition Facts                                                                          1 Daily Ration (4 Tabl.)
Energy kJ (kcal)                                                                                     16 (4)
Fat                                                                                                               0 g

–          of which saturated fatty acids                                               0 g

Carbohydrates                                                                                   < 0.1 g

–          of which sugars                                                                        0 g

Fibres                                                                                                      1.0 g
Protein                                                                                                       0 g
Salt                                                                                                         0.00 g

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 300 g

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “BETA ALANINE”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…