LACTAT BUFFER

24.00 inc VAT

Συμπλήρωμα απόδοσης για εντατικές προπονήσεις με αυξημένη ανοχή στο οξύ

Ιδανικό σε αθλήματα όπου η μυϊκή οξύτητα και η συσσώρευση γαλακτικού περιορίζουν την απόδοση

Για χρήση σε σημαντικούς αγώνες

Εκκαθάριση
Κωδικός προϊόντος: lactat-buffer Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Το LACTAT BUFFER by SPONSER® είναι μια ελαφρώς αρωματισμένη σκόνη ροφήματος με κιτρικό νάτριο και όξινο ανθρακικό άλας για υψηλής έντασης, τα λεγόμενα αναερόβια-γαλακτικά αθλήματα.

Κατά τη διάρκεια άσκησης υψηλής έντασης, η μυϊκή υπεροξύτητα και η επακόλουθη συσσώρευση γαλακτικού καθώς και μια βραχυπρόθεσμη πτώση του pH του αίματος είναι συχνά παράγοντες περιορισμού της απόδοσης. Ο αθλητής γίνεται «όξινος» και η απόδοση του είναι περιορισμένη. Το LACTAT BUFFER παρέχει βελτιωμένη “ικανότητα αποθήκευσης οξέος” και συνεπώς αυξημένη ανοχή σε γαλακτικά. Αυτό σημαίνει ότι ο αθλητής, με την ατομική του ανοχή στο γαλακτικό που αναπτύχθηκε μέσω της προσαρμογής της προπόνησης, μπορεί να αντέξει περισσότερο σε ένα δεδομένο φορτίο ή να επιτύχει υψηλότερη απόδοση ταυτόχρονα.

Ποιο αθλητικό όφελος;

– Τυπικά αναερόβια γαλακτικά φορτία: Κολύμβηση, αθλητισμός (μικρές και μεσαίες αποστάσεις), κωπηλασία, σκι, σκι αντοχής (σπριντ)

– Επαναλαμβανόμενα φορτία διαστήματος: Διάφορα ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, χόκεϊ), αθλήματα δύναμης, πολεμικές τέχνες (καράτε, τζούντο)

Λειτουργία και αποτέλεσμα της φόρτωσης σόδας

Συμπλήρωμα με LACTAT BUFFER ή όξινο ανθρακικό νάτριο και / ή κιτρικό ονομαζόμενο επίσης σόδα φόρτωσης. Μπορούν να αναμένονται σημαντικές βελτιώσεις απόδοσης όταν χρησιμοποιούνται όξινο ανθρακικό νάτριο και κιτρικό νάτριο για αναερόβια φορτία υψηλής έντασης σε περίπου, 1 έως 10 λεπτά.

Οι βελτιώσεις στην απόδοση φαίνεται να είναι πιο έντονες, όσο ισχυρότερη είναι η μεταβολική υπεροξύτητα (οξέωση) που προκαλείται από το άγχος. Στην πράξη, το αναερόβιο άγχος είναι πιο ευεργετικό για τους συνηθισμένους αθλητές, όπως δρομείς μεσαίας απόστασης, κωπηλάτες, κολυμβητές, σκιέρ κ.λπ. από ό, τι για αθλητές αντοχής, όπως δρομείς μεγάλης απόστασης, τριαθλητές ή ποδηλάτες. Αυτό συμβαίνει επειδή στα αναερόβια αθλήματα οι αθλητές εκπαιδεύουν την ανοχή στο γαλακτικό πιο συχνά από ό, τι στα αθλήματα αντοχής.

Μια άλλη ομάδα αθλητών που μπορούν ενδεχομένως να επωφεληθούν από τη φόρτωση σόδας είναι εκείνοι με επαναλαμβανόμενα φορτία διαστήματος. Αυτό ισχύει για πολλά ομαδικά αθλήματα, σπορ μπάλα και πολεμικές τέχνες.

Η φόρτωση σόδας είναι επίσης ενδιαφέρουσα για τους αθλητές δύναμης, καθώς η μεμονωμένη προπόνηση λιγότερων μυών παράγει πολύ υψηλές τοπικές τιμές γαλακτικού, οι οποίες πρέπει να αφαιρεθούν το συντομότερο δυνατό. Εάν ο μυς παραμείνει «ξινός» για πολύ καιρό, το επόμενο σετ δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αρκετά γρήγορα και με επαρκή πίεση. Δεδομένου ότι η φόρτωση σόδας σημαίνει επίσης αυξημένη πρόσληψη νατρίου, η συμπλήρωση στην προπόνηση με βάρη δεν πρέπει να πραγματοποιείται μόνιμα αλλά να προορίζεται για εντατικές φάσεις. Το ίδιο ισχύει για τα αθλήματα όπου ένας ή ακόμα και αρκετοί αγώνες πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα.

Λόγω του τρόπου δράσης ενός αυξημένου ρυθμιστικού διαλύματος όξινου ανθρακικού στο αίμα, η ατομική τιμή γαλακτικού του αθλητή δεν αυξάνεται απαραίτητα, αλλά κυρίως η ανοχή κυρίως στο γαλακτικό. Αυτό σημαίνει ότι ο αθλητής με την ατομική του τιμή γαλακτικού μπορεί να αντέξει ένα φορτίο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να επιτύχει υψηλότερη απόδοση. Ο αθλητής δεν ερμηνεύει απαραίτητα το αντιληπτό φορτίο ως χαμηλότερο εάν η μέγιστη επιτεύξιμη απόδοση στοχεύει στον αγώνα. Σε αντίθεση, ωστόσο, μια δεδομένη, καθορισμένη απόδοση πρέπει να θεωρείται λιγότερο αγχωτική. Σε όλες τις περιπτώσεις αναμένεται πολύ ταχύτερη ανάκαμψη, επειδή η απομάκρυνση του οξέος επιταχύνεται από την αυξημένη ρυθμιστική ικανότητα. Αυτό σημαίνει ταχύτερη εξαφάνιση του «άκαμπτου» μυϊκού συναισθήματος μετά την άσκηση καθώς και ταχύτερη ανάρρωση.

Ήδη από το 1993, μια πρώτη μετα-ανάλυση εξέτασε 29 μελέτες σε αθλητές με φόρτωση σόδας. Συνολικά, η απόδοση έως την εξάντληση αυξήθηκε μαζικά με μέσο όρο 27%. Λόγω της ποικιλομορφίας των σχεδίων της μελέτης, υπήρχε μεγάλη διακύμανση + 7% έως + 47% (μέσος όρος + 27%).

Εν τω μεταξύ, έχουν διεξαχθεί πολλές άλλες μελέτες και η φόρτωση σόδας θεωρείται ένα από τα μέτρα συμπλήρωσης με την επιστημονικά πιο ευρέως υποστηριζόμενη, βελτιωμένη απόδοση.

Εφαρμογή & Προετοιμασία

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Οξεία φόρτωση: Περίπου 3 ώρες πριν από τον διαγωνισμό. Η συμβατότητα πρέπει να δοκιμαστεί εκ των προτέρων.

Ιδανικά, πάρτε πάνω από 3-4 ημέρες όπως συνιστάται. Πίνετε διάλυμα όλη την ημέρα. Τελευταία πρόσληψη 3 ώρες πριν από την έναρξη το αργότερο, σύμφωνα με τη συνιστώμενη προετοιμασία

Αυτό το προϊόν είναι vegan.

ΠΡΟΕΤΙΜΑΣΙΑ

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
Σωματικό βάρος 1 Ημερήσια δόση + WATER

45-55 kg

25 g

= 3 ML*

ca. 700 ml

55-65 kg

30 g

= 4 ML*

ca. 850 ml

65-75 kg

34 g

= 4.5 ML*

ca. 1000 ml

75-85 kg

39 g

= 5 ML*

ca. 1100 ml

85-95 kg

44 g

= 5.5 ML*

ca. 1250 ml

*ML = Scoops

Συστατικά

Κιτρικό νάτριο 45%, διογκωτική πολυδεξτρόζη, όξινο ανθρακικό νάτριο 24%, αρώματα, γλυκαντικό εκχύλισμα στεβίας (rebaudioside A).

Διατροφικές Αξίες

Στοιχεία Διατροφής PER 100 G
Ενέργεια kJ (kcal)

586 (139)

Πρωτεΐνες

0 g

Υδατάνθρακες

0 g

Including sugars

0 g

Λιπαρά

0 g

Hereof: saturated fatty acids

0 g

Ίνες

27 g

Άλας

40.5 g

*Περιεκτικότητα σε νάτριο 16,02 g / 100 g. Δεν προστίθεται άλας

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 800 g
Flavor

5% Πρωτεΐνη Μίγμα Φρούτων, Λεμόνι

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “LACTAT BUFFER”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *